• Modellen

 • De Solo lijn bestaat uit drie modellen:

  De Duo lijn bestaat momenteel uit één model:


 • Actief laag

 • Vaak, heel vaak is het huwelijk tussen, met name, grote luidsprekersystemen en de akoestiek niet de meest ideale. De laagweergave vormt hier in veel gevallen het grootste probleem.

  Een goede oplossing is een ingebouwde, actieve subwoofer die precies is aan te passen aan de akoestiek van de ruimte. En dat doen we dan ook bij de Solo XL en XXL modellen. Op de luidspreker zijn zaken als: volume, kantelfrequentie, fase en bass-boost kunnen allemaal in te regelen. Het resultaat: een mooi strak laag met veel definitie dat precies aansluit bij uw wensen.

  Dankzij het gebruikte laagsysteem in de Solo XL en XXL is de laagweergave in praktisch alle gevallen akoestiesch goed te krijgen of aan te passen aan de persoonlijke voorkeur. Dit voorkomt grote teleurstellingen voor die muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een luidsprekersysteem wat op een realistische wijze in staat is (zeer) lage frequenties weer te geven.

  De kantelfrequentie van het laag is zo ingesteld dat het breedbandkarakter absoluut niet verloren gaat. Sterker nog: door het gebruik van een (actieve) subwoofer kunnen we de breedband unit (of units) in een gesloten kast plaatsen met alle voordelen van dien.


 • Gesloten systemen

 • Het tweede principe wat Lentus Audio hanteert, is een gesloten luidsprekersysteem. Gesloten systemen hebben, ten opzichte van open systemen, zoals BR, TL of hoorn, een aantal belangrijke voordelen.

  De belangrijkste voordelen van een gesloten systeem zijn een beter impulsgedrag en minder kleuring. Daardoor klinkt een gesloten systeem in veel gevallen natuurlijker, sneller en detailrijker dan een open systeem.

  Een ander, zeer belangrijk voordeel is het ontbreken van onnodige fasefouten, veroorzaakt door de (bas) poort van een open systeem.

  Uiteraard is er ook een nadeel verbonden aan een gesloten systeem. Dit is dat het laag in veel gevallen minder diep doorloopt. Bij de Solo XL en XXL luidsprekers hebben we dat ondervangen door gebruik te maken van een actief laagsysteem.


 • Scheidingsfilter zonder condensator

 • Het derde principe wat Lentus Audio hanteert, zijn condensatorloze scheidings- en aanpassingsfilters voor het zeer belangrijke frequentiegebied tussen 500Hz en 5000Hz. Het blijkt in de praktijk dat, hoe goed een condensator ook is, er geen enkele condensator bestaat die het signaal geheel ongemoeid laat.

  Kijkt u maar eens op het internet. Daar duurt de eeuwige zoektocht naar de ideale condensator maar voort. Het resultaat: in sommige gevallen worden condensators gebruikt die duurder zijn dan de gebruikte luidsprekerunits!

  De filosofie van Lentus Audio is dat de beste condensator GEEN condensator is.