• Solo

 • De Solo is het instapmodel in deze lijn en heeft slechts één enkele breedband-unit. Om een laag-weergave met voldoende druk te realiseren is er gebruik gemaakt van een constructie wat het midden houdt tussen een bass-reflex-, hoorn- en transmissielijn systeem. Hierdoor weet dit systeem, ondanks de beperkte afmeting van de gebruikte unit, een onverwacht volwassen geluidsbeeld neer te zetten …


 • De Solo is een luidspreker waar we erg trots op zijn. Waar we nog trotser op zijn, is de muzikaliteit die onze Solo tentoonspreidt. De Solo is echt een verrassend klinkende luidspreker. Hij zorgt direct voor een enorme betrokkenheid en laat je niet meer los.

  Lentus Audio laat horen – en zien – wat er met één enkele breedbandunit mogelijk is! De Solo heeft dan ook dezelfde handtekening als zijn duurdere broertjes.

  Naar technische gegevens.


 • Enkele citaten uit recensies en van de internet forums

 • ———————————————————————————————————-

  • De Solo weet een prachtige balans te vinden tussen neutraliteit en karakter. Wat met name opvalt is dat de luidspreker een prachtig fundament weet neer te zetten en dat er – ondanks de uitzonderlijke detailproductie – nooit luistermoeheid optreed.

  ———————————————————————————————————-

  • Hoewel het een zeer concurrerende prijsklasse is, kennen we bijna geen luidspreker die muzikaal gezien de strijd aan kan gaan met deze creatie.

  ———————————————————————————————————-

  • Direct na de eerste tonen valt me de souplesse en het lineaire gedrag op dat simpelweg ongekend is in deze klasse. Uiteraard rijst dan de vraag: hoe doet deze Solo dat? Het antwoord op deze vraag: geen filter, slechts √©√©n unit en een dijk van een ontwerp. Prachtig, zeldzaam … zeldzaam mooi. Solo aan de top, deze Lentus Audio.

  ———————————————————————————————————-

  • Vervolgens ben ik naar een andere set gegaan. Weer vM apparaten natuurlijk maar met de eerder genoemde vreemde eend in de bijt. Dit klonk weer heel anders. Heerlijk levendig in eerste instantie maar al snel vielen mij een aantal dingen op. Het leuke van zo’n fabrieksbezoek is dat het toeval wil dat de ontwikkelaar van deze juweeltjes in de zaal zit en blijkt benaderbaar en gevoelig voor opbouwende kritiek. De kritiek is niet alleen op de speakers maar vooral ook hier weer een moeilijke akoestische ruimte die zich niet gemakkelijk laat temmen. De afwerking van deze speaker is fenomenaal, echt geweldige hoogglans gespoten zwarte pianolak. Het is een speaker met maar 1 breedbandertje en het is verbazend dat er zo veel geluid uit zo iets kleins kan komen. Niet dat het een kleine verschijning is, want het is een behoorlijke zuil maar zeker niet te groot. Het WAF-gehalte is van grote hoogte en ik denk dat mijn vrouw hier erg blij me zou zijn, ondanks dat het een behoorlijk formaat is. De afwerking speelt hier natuurlijk ook een grote rol. Dit is een prestatie van formaat want dit is een steeds belangrijker criterium in audioland. Deze breedbanders blijken van het Nederlandse merk Lentus Audio wat voor mij een nieuwe naam is in audioland, maar voor sommigen misschien niet. Na wat aanpassingen aan de afstemming van de poort en plaatsing blijkt de verandering van de poort niet meer nodig en komt de set tot leven. Dit is voor mij de winnaar van de avond. De onberispelijke vM apparatuur welke deze speakers van Lentus Audio onhoorbaar en ongemerkt weten te laten schitteren. Heerlijk, wat is het toch een mooie hobby!

  ———————————————————————————————————-