• Solo XL

 • De Solo XL is het tweede type in de Solo lijn. Deze maakt gebruik van dezelfde breedbandunit als de Solo. Echter, deze hebben we op een andere manier ingezet.

  Om het hoog van de gebruikte breedband units aan te vullen is er bij de XL een bandtweeter gebruikt die doorloopt tot 35kHz. Deze bandtweeter laten we zéér laat inkomen om het breedband concept zo intact mogelijk te houden.

  Voor een optimale integratie van laag weergave en akoestiek hebben we de XL voorzien van een ingebouwd actief laag systeem. Deze is voorzien van een 8-inch lange-slag woofer, welke door een 200 Watt UcD versterker wordt aangestuurd. Door een 4Ohm unit te gebruiken, halen we het volle vermogen uit deze versterker. Door het hoge rendement van de subwoofer, in verhouding met de breedband-unit, zal de versterker niet snel in ademnood komen. U kunt op de versterker onder meer het volume, kantel-frequentie, fase en bass-boost instellen.

  Het feit dat u de subwoofer zo uitgebreid kunt instellen heeft een bijzonder groot voordeel omdat, zoals eerder gezegd, de laagweergave van passieve systemen vaak problemen geeft als gevolg van de akoestiek van de luisterruimte.

  Met het actieve laagsysteem is de weergave van het laag in praktisch alle gevallen aan te passen aan de akoestiek en/of de persoonlijke smaak. Dit voorkomt grote teleurstellingen voor die muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een luidsprekersysteem wat goed in staat is zeer lage frequenties weer te kunnen geven.

  We stellen de kantel-frequentie van het laag op een dusdanige wijze in dat het breedband karakter van onze luidsprekers absoluut niet verloren gaat. Sterker nog, door het gebruik van een subwoofer kunnen we de breedband unit in een gesloten kast plaatsen met alle voordelen van dien.

  Naar technische gegevens.