• Solo XXL

 • De Solo XXL is het grootste model in de Solo lijn. Deze maakt, in tegenstelling tot de Solo en Solo XL, gebruik van twee breedband units! Een mooie bandtweeter vult het hoog aan tot 35 KHz.

  Om een krachtig, vol en strak laaggebied te garanderen, is de XXL – net als de XL – voorzien van een actief laagsysteem. Echter, bij de XXL is het vermogen van de klasse-D versterker opgevoerd tot 400 watt. Deze stuurt een 10 inch woofer aan.

  De XXL is geschikt voor grotere luisteruimtes.

  Naar technische gegevens.


 • Recensie Solo XXL

 • Door Jan Egbertsen – Zo kan het dus ook zijn!
  Ik was en ben zwaar onder de indruk van de Grote Solo’s. Ik heb nog nooit zo levendig en levensecht van muziek kunnen genieten zonder dat de artiest er daadwerkelijk bij was. De speakers heten dan wel Solo maar ze geven niet alleen muziek, ze geven daarnaast ook het gevoel dat je mee krijgt bij een, unplugged, live ervaring. Ik lees wel eens verhalen dat je iedereen aan kunt wijzen bij goede speakers maar bij die van jullie hoef je dat niet te doen, ze zijn er gewoon! Lage tonen mogen dan amorf zijn zoals ze dat geloof ik noemen, maar bij Patrick waren ze dat absoluut niet. Bij het CD-tje van mezelf (Cafe del Mar) stierf de lage toon echt naar linksachter weg en verdween niet zomaar in het niets. Solo zijn ze wel in de autoriteit die ze hebben, volgens mij kun je ze niets voeren dat de speakers naar de rand van hun kunnen brengt. In feite staan ze altijd boven de muziek en geven ze een beeld weer dat in feite breder is dan de luisterruimte. De CD van Prince heb ik thuis nog nooit helemaal afgedraaid omdat ie daar te vermoeiend voor is, te ingewikkeld, te snel, te veel maar op de Solo’s had elk instrument zijn eigen plek en werd het nooit een brij van geluid, maar bleef het muziek, precies zoals zijne hoogheid dat bedoeld had. Muzikaal zonder een detail te verdoezelen, ik bedoel je kon ongeveer horen wat Diana Krall de dag ervoor gegeten had. Ik vond het wel grappig om analoog te eindigen met de electropop van Kraftwerk, de wereld op z`n kop …