• De Solo lijn

  • De naam Solo is gekozen omdat één enkele unit verantwoordelijk is voor het gehele frequentie gebied. In de Solo wordt één van de beste breedband-units op de markt toegepast. Deze unit wordt door Lentus Audio aangepast zodat deze optimaal kan “ademen” en er aan de achterzijde in de kast minder werveling van de lucht ontstaat. Ook wordt de unit aan de achterzijde voorzien van dempend materiaal om staande golven en reflecties te voorkomen. Deze kostbare unit is beveiligd tegen overbelasting d.m.v. een zelf-herstellende “zekering”, welke geen nadelig effect heeft op de geluidskwaliteit.

    In de grotere Solo modellen wordt de breedband-unit geassisteerd door een actief laagsysteem en een supertweeter. Deze “hulpjes” worden zo ingezet dat het breedband karakter volledig intact blijft. Alleen aan de uiterste grenzen van het frequentiegebied dragen deze hun steentje bij.

    Voordeel van een breedband-systeem is het ontbreken van een (scheiding)filter. Hierdoor worden problemen in het tijddomein voorkomen, waardoor een ongekend lineair en open beeld wordt neergezet. Degenen die nog nooit een goed ontworpen breedband systeem beluisterd heeft zou dat zeker eens moeten doen! En bij voorkeur de Solo van Lentus Audio ;-)

    Het karakter van de Solo laat zich het best omschrijven als gemakkelijk, neutraal en open. In combinatie met goede elektronica wordt een ongekend niveau bereikt, waarbij geen enkele vorm van luistermoeheid zal ontstaan.

    De Solo lijn bestaat uit drie modellen: